Adres:
Çetin Emeç Bulv. Yukarı Öveçler Mh. Lizbon Cd. No: 2/3 Çankaya, Ankara
Telefon:
0 (312) 911 81 94
Bilişim Hukuku, bilgi teknolojilerini ve bu teknolojilerden doğan uyuşmazlıkları ele alan bir hukuk branşıdır. Türk Hukukundaki özel hukuk ve kamu hukuku branşlarından her ikisine ait özellik gösterebilmektedir. Bu yönüyle pek çok hukuk disiplininden ayrışmaktadır.
Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi, bilgi teknolojilerinin önemini artırmış ve hayatımızın birçok alanını etkisi altına almıştır. Bu gelişmelerin beraberinde getirdiği veri güvenliği sorunları, siber güvenlik, kişisel verilerin korunması ve internet özgürlüğü gibi konular, bilişim hukukunun önemini artırmıştır. Bilişim hukuku, bilgi teknolojileri alanındaki hukuki düzenlemeleri kapsayan bir alandır. Bilişim hukuku, teknolojik gelişmelerin yarattığı hukuki sorunlarla ilintilidir.
Bilişim hukuku kategorisi altında bilgi teknolojileriyle ilintili tüm hukuki meseleler hakkında bilişim avukatı tarafından özenle yazılmış içerikleri bulabilirsiniz.
Bilişim teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası hâline gelen internet, sunduğu olanaklar kadar belirli riskleri de beraberinde getirmiştir. Alışveriş, bankacılık, eğitim, sağlık gibi sayısız alanda işlemlerimizi çevrimiçi platformlar üzerinden yürütmek, zaman ve mekân sınırlarını büyük ölçüde ortadan…
Siber dünyanın hayatımızdaki yeri günden güne büyüyor. Okuldan iş yerine, sosyal çevremizden hobilerimize kadar pek çok alanda “çevrimiçi” aktivitelerin içindeyiz. Bu durum pek çok avantaj sunarken, bazı istenmeyen sonuçları da beraberinde getiriyor. İşte bu olumsuzluklardan biri de “siber zorbalık”. Siber…
Sanal Özel Ağlar (VPN – Virtual Private Network), günümüz dijital dünyasında giderek daha fazla kullanılan bir teknolojidir. VPN’ler, kullanıcılara internette gizlilik, güvenlik ve erişim özgürlüğü sağlama vaadi ile popülerlik kazanmıştır. Ancak, bu teknolojinin kullanımı beraberinde bir dizi hukuki soru ve…
Anayasa Mahkemesi, özel sektörde çalışan bir kişinin, işyeri bilgisayarındaki WhatsApp konuşmalarının işveren tarafından okunması ve bu gerekçeyle iş akdinin feshedilmesi konusunda önemli bir karar vermiştir. 28 Aralık 2021 tarihli ve 11 Şubat 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanan bu karar, çalışanların özel…
Bilişim avukatı, teknoloji ve hukuk arasındaki kesişim noktasında uzmanlaşmış bir hukuk profesyonelidir. Bu avukatlar, bilgi teknolojileri, internet, yazılım, donanım ve dijital medya gibi alanlarda ortaya çıkan hukuki meseleleri ele alırlar. Bilişim hukukunun önemi, teknolojinin hayatımızın her alanına nüfuz etmesiyle birlikte…
Sexting, iki kişinin dijital ortamda cinsel içerikli mesaj, fotoğraf veya videolar paylaşmasıdır. Bu terim, “sex” (cinsellik) ve “texting” (mesajlaşma) kelimelerinin birleşiminden türetilmiştir. Sexting, özellikle gençler arasında yaygın bir iletişim biçimi haline gelmiştir ve bu durum çeşitli hukuki sorunlara yol açabilmektedir.…
Bilişim suçları, klasik suç tiplerinden farklı özelliklere sahiptir ve bu farklar, bu suçların işlenme şekillerinden kaynaklanmaktadır. Klasik suçlar, genellikle faillerin fiziksel eylemleriyle gerçekleştirilir. Örneğin, bir kişi dolandırıcılık yaparken hileyle karşısındakini kandırır, güveni kötüye kullanırken kendisine emanet edilen eşyayı kendi çıkarına…
Sosyal medyada cinsel taciz suçu, günlük yaşantımızda maalesef çok sık karşılaştığımız bir suç türü. Bu nedenle cinsel taciz suçunun sosyal medya vasıtasıyla işleniyor olması halinde cezanın ne olabileceği hususu da merak edilenler arasında. Sosyal ağlar veya sosyal medya olarak temelde…
Bilişim suçları veya siber suçların Türk Ceza Kanununda tanımlandığı suç tiplerinden ilki bilişim sistemine girme veya sistemde kalma suçudur. Kanun koyucu bilişim sistemine girme suçu ile, bilişim sistemlerine hukuka aykırı olarak girmeyi veya bilişim sisteminde kalmayı suç olarak tanımlamıştır. Eski…